zaterdag 7 april 2012

Het War Museum en terug naar Nederland

Vandaag gaan we onze laatste excursie doen voordat we weer in het vliegtuig naar Nederland stappen.De koffers zijn gepakt, straks voor we weg gaan alleen nog even omkleden en de toiletspullen erin en dan is het zover.

Maar eerst zijn we nog naar het War Remnants Museum geweest, hier is alles te zien van de verschrikkelijke oorlog met Amerika, de wapens die gebruikt zijn en de gevolgen die dat heden ten dagen nog heeft.
Buiten staan de voertuigen opgesteld die tijdens deze oorlog zijn gebruikt en binnen is met name door middel van foto's te zien hoe deze strijd is gestreden.
Persoonlijk vond ik het allemaal nogal heftig en op een gegeven moment had ik ook wel genoeg gezien. Ik begrijp niet hoe Amerika hier gewoon mee weg is gekomen. Het is echt bizar.
Wat ik ook bijzonder vond was het aantal jonge kinderen dat er rondliep. Ik ben voorstander van geschiedenis doorgeven en laten zien wat er in het verleden gebeurd is en dat zoiets nooit meer zou mogen gebeuren, maar er zaten best veel schokkende beelden bij en er liepen echt kinderen vanaf een jaar of 5 rond.

Na het museum hebben we even wat gedronken in een plaatselijk barretje om daarna nog even de markt op te gaan voor de laatste souvenirs.
Ik wilde graag nog een Kipling tas (die ik nu dan ook heb) en Redmer zag een mooie laptop reistas, dus ook die maar gelijk gekocht.

Terug bij Aad en Luus in het appartement even het een en ander in de koffers omgooien, beneden de laatste lunch nuttigen, teug naar boven, omkleden en dan is het toch echt tijd om te gaan (snik).

Op het vliegveld met behulp van Aad zijn kaartje ingecheckt bij de business balie, scheelt weer een rij, buiten nog even peukie roken (Aad dan) en daar was dan echt het moment van afscheid nemen.
We zijn uitgezwaaid door Aad en Luus tot we de douane door waren.
We hadden voldoende tijd dus hebben zijn op ons gemak rondgelopen en zijn op een gegeven moment lekker gaan zitten niksen.
In het vliegtuig hadden we prima plaatsen en zaten we deze keer ook naast elkaar.
Na een prima vlucht zijn we nu weer thuis, moe maar voldaan.
We kijken terug op een waanzinnige vakantie in een bijzonder land en gaan zeker nog eens terug. Onze eerste kennismaking met Aziƫ is meer dan goed bevallen.
Aad en Luus, hartstikke bedankt voor alle trips, gastvrijheid en heerlijke momenten. Mede dankzij jullie is dit een onvergetelijke trip geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten